L’Ajuntament de Cassà rep el guardó del Segell Infoparticipa, amb un 100% de transparència per sisè any consecutiu

LAjuntament de Cassà rep el guardó del Segell Infoparticipa amb un 100 de transparència per sisè any consecutiuL’Ajuntament de Cassà de la Selva ha obtingut per sisè any consecutiu el reconeixement del 100% de transparència per la informació del seu web municipal cassa.cat. Un guardó atorgat pel grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB i que ha recollit aquest dilluns, l’alcalde Robert Mundet a l’acte celebrat a l’Auditori de la Universitat Autònoma de Barcelona.

A la província de Girona, només tres municipis han obtingut el guardó amb el 100% de transparència, Cassà de la Selva, Llagostera i Sant Gregori. En el total de Catalunya, han estat 39 municipis guardonats amb el 100%.

Aquest darrer informe s'ha elaborat amb dades recollides entre finals de gener i el proppassat 1 d'abril. A partir d'aquestes dades, el Consell Certificador del Segell Infoparticipa ha decidit atorgar les distincions. Cal assenyalar que en aquesta ocasió s'ha incrementat en 4 el nombre total d'indicadors passant de 48 a 52. Com es ve fent darrerament, s’ha mantingut el nivell d'exigència de la qualitat de la informació, que a més d’estar publicada, s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

Criteris d'avaluació

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012, en analitzar la informació dels webs dels 947 ajuntaments catalans, per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip, que està integrat per membres de l'associació catalana i de la federació de municipis, de l'oficina antifrau, del col·legi de periodistes, de l'Associació de Comunicació Pública i del món acadèmic. L'any passat, el LPCCP es va fusionar amb el grup de recerca Publiràdio per formar el nou grup Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), responsable del Mapa Infoparticipa.

Els indicadors que utilitza el ComSET per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: Qui són els representants polítics? Com gestionen els recursos col·lectius? Com gestionen els recursos econòmics? Quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius? Quines eines ofereixen per a la participació ciutadana?

 

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H