Presentació del Servei de l'Àrea de Ciutadania

Àrea de ciutadania de Cassà de la Selva.

Identificació

Nom del servei: Àrea de Ciutadania

Adscripció dins l’organigrama: Regidoria de Serveis Socials, Ciutadania i Salut.

Equip responsable:
Laura Prunell i Barceló
Adreça: L'Escorxador, C. D'Enric Coris 11
Horari (presencial/virtual): Dilluns i dimecres, de 9.30h a 13.30 h. Cal sol·licitar cita prèvia.
Telèfon: 972 46 00 11
Web: www.cassa.cat
Adreça electrònica:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Missió i valors

L’àrea de Ciutadania treballa per assolir una atenció global i àmplia als vilatanants en tot allò que té a veure amb la recepció de persones nouvingudes, la mediació comunitària, les polítiques d’igualtat i de gènere, la cooperació i la solidaritat, el voluntariat i l’habitatge. Una de les principals finalitats és desenvolupar accions comunitàries per fomentar el benestar i la cohesió social dels cassanencs i cassanenques.

Serveis

Punt d’Acollida Municipal

L’àrea de ciutadania dóna suport a les persones nouvingudes en la tramitació de diferents procediments administratius: informes d’arrelament, informes d’adequació d’habitatges per a la reagrupació familiar o informes d’integració social. Per altra banda, també assessora en qualsevol dubte que es tinguin sobre els serveis que ofereix el municipi.
En resum, és un punt de contacte entre les persones nouvingudes al municipi i l’administració local
• Assessorament, informació i suport en tràmits diversos.
• Formació en coneixement de l’entorn.
• Informació i/o derivació als serveis i recursos municipals.

Formació

El Punt d’Acollida ofereix formació per tal de promocionar l’autonomia i la igualtat d’oportunitats de les persones migrades. Des de l’Àrea de Ciutadania de l’Ajuntament de Cassà de la Selva s’imparteix la formació en l’àmbit social, cultural i jurídic de Catalunya, que es treballa dins del Mòdul C (coneixement de la societat catalana i el seu marc jurídic).
L’àmbit laboral es treballa dins del Mòdul B (coneixements laborals) impartit pel SOC, i, finalment, l’àmbit lingüístic es realitza a través del Consorci per la Normalització Lingüística (competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana). El Punt d’Acollida es coordina amb al SOC i el CPNL per facilitar l’accés a aquests mòduls.

Mediació Comunitària

El Servei de Mediació Comunitària funciona des de l’any 2008 a Cassà de la Selva, actualment tenim establert un Conveni amb el Consorci de Benestar Social Gironès-Salt per portar-lo a terme.
L’objectiu del servei és promoure i enfortir la convivència i la cohesió social en el sí del municipi a través de l’acció comunitària basada en la comunicació positiva i el coneixement mutu.
Es treballa amb dues línies d’intervenció:

  1. Prevenció i sensibilització, mitjançant promoure la bona convivència a les comunitats de veïns/es i sensibilitzant en temes de civisme als espais públics.
  2. Gestió de conflictes, la qual es treballa gestionant els conflictes existents a les comunitats de veïns/es, als espais públics i a través de detectar situacions de discriminació per raó d’origen cultural.

Servei d’educador de carrer

Des del Servei d’educador de carrer es porta a terme un treball sociocomunitari que permet treballar diferents aspectes com la corresponsabilitat en l’ús dels espais públics, el manteniment dels elements i la utilització comunitària dels espais col·lectius, la participació i la convivència al municipi apropant l’atenció socioeducativa als adolescents i joves del municipi a partir de les seves pròpies necessitats i interessos.

Accions per treballar la igualtat

Desenvolupament d’activitats per al promoció de la diversitat al municipi: Cursos, campanyes, plans, formacions, exposicions, actes culturals etc. Així com la seva difusió i execució. L’Ajuntament de Cassà de la Selva parteix de la premissa que defensar la igualtat entre les persones és el que ens fa avançar com a societat i millorar la nostra qualitat de vida, per tant, hem de treballar per acabar amb qualsevol tipus de discriminació, ja sigui pel gènere, pel color de la pell, per les creences, per les diferències socials i per la llibertat d’estimar i crear una família amb qui es vulgui.

Accions de cooperació i solidaritat

Suport a entitats municipals i al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i del Projecte de la Coordinadora Catalana d’Ajuntaments Solidaris.

Voluntariat

Des de l’àrea de Ciutadania es vol donar reconeixement, suport i fomentar la cultura de la participació a través de la figura del voluntariat, vinculant els ciutadans i ciutadanes interessants en fer voluntariat amb les entitats del municipi que així ho requereixin.

Habitatge

Servei d’habitatge municipal és coordinat per l’àrea de ciutadania. Aquest servei atén a les persones amb necessitats habitacionals. Gestió de la borsa de lloguer social. Gestió de la cessió d’habitatges. Coordinació amb els diferents professionals i que intervenen en matèria d’habitatge al municipi.

end faq

{accordionfaq faqid=accordion1 faqclass="lightnessfaq defaulticon headerbackground headerborder contentbackground contentborder round5" }

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H