Presentació del Servei de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

L’Àrea de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Cassà de la Selva treballa per implementar polítiques públiques que tenen com a objectiu afavorir un procés reactivador de l’economia i dinamitzador de la societat local. A través de la posada en valor dels recursos endògens existents en el territori i la cooperació entre l’àmbit públic i el privat, vol estimular i fomentar la identitat local, el creixement econòmic, creant ocupació, per tal de millorar la qualitat de vida i el benestar social de la població.

Identificació

Nom del servei: Oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local

Adscripció dins l’organigrama: Regidoria de Promoció Econòmica

Equip responsable:
Dolors Roset Pagés
Glòria Lloveras Victorio
Adreça: Plaça de la Coma, 16, Can Trinxeria
Horari: De dilluns a divendres, de 9 a 14 h.
Telèfon: 972 46 28 21
Xarxes socials: Facebook: PromocioCassa.
Web: www.cassa.cat/promocioeconomica
Adreça electrònica:  Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Missió i valors

L'Oficina de Promoció Econòmica i Desenvolupament Local de l’Ajuntament de Cassà de la Selva treballa pels objectius següents: fomentar el creixement econòmic del municipi; implementar polítiques actives d’ocupació i promocionar el municipi a partir dels recursos territorials endògens que li confereixen identitat. Compta amb serveis adreçats tant a persones com a empreses.
Els valors que caracteritzen el servei són: voluntat de servei públic; atenció a la diversitat; treball transversal; esperit col·laboratiu i flexibilitat i adaptació al canvi.

Serveis

Borsa de treball

El servei Espai Feina gestiona la borsa de treball municipal i està adreçat tant a les persones que cerquen feina o que volen millorar la seva situació professional com a les empreses que busquen personal per a les seves ofertes de treball. Ofereix serveis d’assessorament i orientació en el procés de recerca de feina i també es busquen els perfils professionals més adequats per a les ofertes de treball. També s’ofereix un espai dedicat només als joves. Atenció personalitzada.

Referent d’ocupació juvenil

És un servei adreçat als joves de Cassà que tenen entre 16 i 29 anys i ofereix orientació i acompanyament personalitzat en els àmbits formatiu i laboral. Els joves que no saben què fer quan acaben els estudis o busquen feina poden trobar assessorament en aquest servei.

Programes d’ocupació

Gestió i participació en programes d’ocupació destinats a la inserció de persones en situació d’atur (programa Joves en Pràctiques de Garantia Juvenil, programa Treball i Formació, programa Ubicat...)

Formació ocupacional

Programació de cursos i programes de formació orientats a la inserció laboral i millora de les competències professionals individuals. També es programen cursos de certificats de professionalitat necessaris per desenvolupar determinades tasques laborals a través d’IDFO. S’ofereixen cursos específics per a joves d’entre 16 i 29 anys que no estudien ni treballen, en el marc del programa integral de Qualificació i Ocupació (PICE).

Emprenedoria

Servei individualitzat de suport i orientació a l’emprenedoria. Aquest servei, en conveni amb l’Àrea d’Emprenedoria de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, té la finalitat de prestar el servei d’atenció i suport a emprenedors i emprenedores de Cassà de la Selva.

Coworking Cassà

Lloguer d’espais de treball per a persones emprenedores. És un servei que fomenta l’emprenedoria i l’autoocupació durant els primers 4 anys d’activitat empresarial.

Comerç local

Promoció i dinamització del comerç local. A través de diverses campanyes es promociona el comerç local com un servei essencial que aporta valor afegit a Cassà, alhora que confereix identitat i cohesió a la població i dinamitza l’estructura urbana. Proximitat, assessorament i compromís són, sens dubte, valors directament relacionats al comerç local. Interlocució amb la Unió de Botiguers de Cassà.

Empresa

Gestió de la base de dades de l’activitat econòmica de Cassà. Anàlisi i seguiment dels Polígons d’Activitat Econòmica de Cassà. Gestió de les subvencions de reactivació econòmica de les activitats econòmiques afectades per la pandèmia.

Fires i actes de promoció

Organització de fires i actes diversos amb l’objectiu de posicionar i difondre el municipi de Cassà de la Selva. Aquests esdeveniments, d’una forma o altra, volen captar l’atenció tant de la població de Cassà com de visitants que vulguin conèixer el patrimoni, la cultura, l’entorn i els serveis que s’hi ofereix.

Els esdeveniments que organitza l’Àrea de Promoció Econòmica són:

  • Fira del Tap i el Suro. Relliga la tradició surera de la vila i contribueix a difondre la cultura del suro.
  • Fum, fum, fum. Festa familiar de Nadal a Cassà
  • La família se’n va al mercat. Campanya de dinamització del mercat setmanal del dissabte
  • Fira de Santa Tecla. Espai fira
  • Sopar de tapes i sopar de la botifarra. Actes de promoció de productes i gastronomia de Cassà

Turisme

Promoure el desenvolupament local de Cassà a partir de la valorització dels recursos endògens del municipi. Estructurar el territori per tal d’acollir i oferir informació als visitants a través de la marca Cassà destapa els sentits. Promoció de la marca a través de productes de suro. S’organitzen i es coordinen visites teatralitzades a la Ruta del Suro de la vila de Cassà de la Selva, al Tren Petit i a fàbriques surotaperes.

end faq

{accordionfaq faqid=accordion1 faqclass="lightnessfaq defaulticon headerbackground headerborder contentbackground contentborder round5" }

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H