Energia

L’energia és una àrea de treball molt important per al consistori de Cassà de la Selva. Conscient de la situació actual en la qual ens trobem, s’ha estat treballant per apostar per l’estalvi energètic i l’ús d’energies renovables.

Pacte d'Alcaldes i Pla d'Acció per l'Energia Sostenible (PAES)

L’Ajuntament de Cassà es va adherir el març del 2012 a la iniciativa del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Energia Sosteniblepacte adoptat per la reducció d’un 20% o més del consum energètic, la reducció de l’emissió de gasos d’efecte hivernacle en un 20% o més i l’increment d’un 20% del consum d’energies renovables.

Posteriorment, en data 24 de setembre de 2020 es va fer un pas més, adherint-se al PACTE D’ALCALDES PEL CLIMA I L’ENERGIA SOSTENIBLE, un nou pacte, que millora l’anterior incloent la voluntat d'avançar cap a l'establiment de polítiques eficaces per reduir la contaminació que ocasiona l'escalfament global mitjançant l'adopció de programes d'eficiència energètica en àmbits com el transport urbà i l'edificació, a més de la promoció de fonts d'energies renovables en les àrees urbanes. Concretament, fa seves les propostes de la UE (octubre 2015) que es compromet a reduir les seves emissions de CO2 en un 40% fins l'any 2030, així com augmentar la seva resiliència amb l’adaptació als impactes del canvi climàtic.

Aquesta pacte és proposat per la Comissió Europea i suposa una de les iniciatives més ambicioses com a mecanisme de participació de la ciutadania en la lluita contra l’escalfament de la Terra. El pacte ha nascut després d’un procés no formal de consultes amb moltes ciutats europees.

Les autoritat locals i regionals en qualsevol situació socioeconòmica o ubicació geogràfica, encapçalen la lluita per reduir la vulnerabilitat del seu territori davant les diferents conseqüències del canvi climàtic. Encara que ja s’hagin endegat accions per reduir les emissions, l’adaptació continua essent un complement a la mitigació necessari i indispensable.

Les solucions locals als reptes energètics i climàtics ajuden a promoure una energia segura, sostenible, competitiva, assequible per a tots els ciutadans i a contribuir, d’aquesta forma, a reduir la dependència energètica i a protegir als consumidors més vulnerables.

En breu es comptarà amb un nou Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima, on es llitaran les accions a realitzar per a la lluita contra el canvi climàtic i l’adaptació a les noves situacions climàtiques.

Telèfons d'interès

  • Cassà Jove 669 166 000
  • Centre Cultural Sala Galà 972 462 820
  • Esports (zona esportiva) 972 461 527
  • Promoció Econòmica 972 462 821
  • Ràdio Cassà 972 463 777
  • Serveis Socials 972 460 851
  • Xaloc972 900 235

Contacte

Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Tel. 972 46 00 05

Rambla Onze de Setembre, 107, 17244 Cassà de la Selva, Girona

NIF. P1704900-H